Persoonlijke Ontwikkeling

Je zelf ontdoen van de wikkels / verwachtingen / eisen van anderen en je eigen basis vinden. Onderzoeken welke overtuigingen, waarden en normen aan jou meegegeven zijn vanuit je familie, opvoeders, omgeving waar je je (on)bewust door laat belemmeren.

Gedachten of overtuigingen die belemmeren gaan herkennen en omzetten naar helpende gedachten of overtuigingen.

Belemmerende gedachten / overtuigingen zijn bijvoorbeeld:

  1. Dat je niet goed genoeg bent,
  2. Dat je tekort schiet,
  3. Dat je jezelf minder goed kan uiten,
  4. Controle moeten houden om overzicht te hebben,
  5. Ik verdien het niet om gelukkig, gezond, geliefd te zijn,
  6. Ik ben te dom, te dik, te lelijk,
  7. en alles wat je nog meer aan gedachtes kunt hebben en die jou geenzins helpen gezond en gelukkig te zijn.

Dit zijn enkele voorbeelden van belemmerende en vooral eisende gedachten of overtuigingen die je je levensplezier en werkplezier afnemen. Je (ver)oordeelt jezelf: het gaat je nooit lukken en je blijft altijd wie je bent. Helaas is het zo dat wat je denkt waar is en je altijd gelijk krijgt. Dit omdat je hele houding en gedrag gelooft wat je denkt en er ook naar gaat handelen. Daarnaast gaat je brein ook nieuwe verbindingen aanleggen die deze gevoelens en gedachten gaan ondersteunen. Dit geldt voor de belemmerende en niet helpende gedachten en deze bevestigen continu wat je gelooft. Het positieve en mooie is, dat jouw veranderende en positieve gedachten en overtuigingen óók zorgen voor nieuwe verbindingen in je brein en dat deze nieuwe verbindingen dus de helpende gedachten gaan ondersteunen en dat je daar dus continu in bevestigd wordt!

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Tijd om andere dingen te doen en anders te gaan denken over jezelf en de situaties? Ben je toe aan de ontdekking van je eigen kracht en je eigen zelf?

Maak dan een kennismakingsafspraak om te zien of je met mij deze ontdekkingstocht wilt aangaan.

Jouw persoonlijke ont- wikkeling wordt door mij begeleid door getuige te zijn van de processen waar je zelf (bewust of onbewust) aan toe bent en transformeert.

Wil je een afspraak maken? Ja, dat wil ik!