Onderliggende methodieken van de geboden begeleiding

De begeleiding die jij nodig hebt en die jou het beste helpt, kan ik intuïtief precies bij jou laten passen door de verschillende methodieken die ik geleerd heb bij o.a. het E.E.N. Instituut, als Théta Healer en Reiki Master. Daarnaast kunnen de diverse managementtrainingen die ik gevolgd heb, helpen om het aardse met het energetische te verbinden.

Wat is Multidisciplinaire (Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskunde) E.E.N® Therapie?
In de wereld zijn er een aantal grote geneeskundige systemen: De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere (natuur)geneeskunde. De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. De Multidisciplinaire E.E.N.® therapeuten hebben een opleiding genoten waar het beste uit de diverse geneeskundige systemen is gedoceerd.

Ik zal, als Multidisciplinaire E.E.N.® therapeut, werken vanuit de energie en de stof en geef jou een symptomatische -op menselijke maat gesneden- behandeling, terwijl we samen op onderzoek gaan naar de oorzaak. De oorzaak zoeken we op het niveau van jouw (on)bewustzijn, het energetisch en fysieke lichaam. Multidisciplinaire E.E.N.® therapie is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en het bewustzijn. Het is een holistische geneeswijze die zowel als op zichzelf staande therapie, als in aanvulling op de reguliere geneeswijzen kan worden ingezet.
De behandeling is een causaal gerichte therapie. Er wordt een holistische diagnose gesteld via een uitgebreide anamnese, kinesiologische testen, polsdiagnostiek en psychonomie. Binnen de Multidisciplinaire E.E.N.® Therapie maak ik gebruik van diverse therapieën. De therapie bestaat daarnaast ook uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. We werken samen aan jouw herstel en balans met thematherapie, de kracht van vergeving, regressietherapie, psychotherapie, ademhalingstechnieken, endocrinologie en handreflexzonetherapie.

Doel van de therapie
Het in balans brengen van jouw lichaam, geest en persoonlijkheid, van het immuunsysteem en zelf genezend vermogen door dit zoveel mogelijk te stimuleren, zodat jij in harmonie komt met jezelf en je omgeving. Daarnaast is de behandeling harmoniserend en vitaliserend, met als doel een totaalbalans.

Gebruik van natuurlijke geneesmiddelen.
Ik kan gebruik maken van verschillende natuurlijke middelen die ondersteunend en verzachtend werken om jouw evenwicht te herstellen en lichaam en geest in harmonie te brengen. Zoals:

  • (klassieke) Homeopathie
  • Het SanoConcept
  • Schüssler celzouten
  • Lithotherapie
  • E.E.N.® energetica
  • Orthomoleculaire therapie
  • Aromatherapie
  • Bachbloesems

Gebruik van hulpmiddelen
Afhankelijk van de holistische diagnose kunnen verschillende hulpmiddelen worden ingezet zoals diëten en voedingsadviezen, tuina, reflexologie, endocrinologie, ademhalingstherapie, psychotherapie, regressietherapie etc.
Bij afsluiting van het consult wordt er ter ondersteuning van de therapie een persoonlijk advies meegegeven zoals oefeningen en ondersteunende middelen, omdat jij zelf verantwoordelijk bent én blijft van jouw helingsproces.

Indicatie en contra-indicatie
Indicatie: De Multidisciplinaire E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie, maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.
Contra-indicatie: De therapie wordt niet toegepast bij sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal de Multidisciplinaire E.E.N.® therapeut doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Théta Healing geeft veel inzichten in wat er in je onderbewuste is opgeslagen en in deze staat van zijn kan deze informatie in het bewuste brein worden gebracht. Door deze harmonie worden blokkades en trauma’s zichtbaar en kan er direct herstel plaatsvinden.

Reiki werkt met energie die helend is op chakra’s en energievelden.

Emotionally Focused Therapie (EFT) door het tappen op specifieke meridiaan uiteinden wordt de emotie losgekoppeld van de situatie en kun je de situatie meer neutraal ervaren. Het is een combinatie van exposure-techniek en acupressuur. Deze methode werkt erg goed op allerlei gebied, maar met name bij trauma en stress gerelateerde klachten is deze methode bijzonder effectief.

In veel gevallen ben je gebaat bij deze holistische- en volledige aanpak en kun jij jezelf toestaan volledig jezelf te zijn én met een optimale gezondheid van lichaam en geest je volledige zelf zijn benutten.

Wil je een afspraak maken? Ja, dat wil ik!